Amerika'nın keşfi, soykırım ve kapitalizmin bataklığında serpilen devlet kibri


Kristof Kolomb bu kıyılara çıktığında, barışçıl yerli halk kollarını açarak onu karşıladı. Bana sorarsanız, yapılması gereken en zarif şey onun boğazını kesmekti.

John Zerzan



Baskın irade her söylediğinin doğru olduğuna inanır. Gücünü, elinde bulundurduğu tahakküm aygıtıyla koruyan her dikta sadece doğruyu söylemekle kalmaz söylediklerine koşulsuz inanılmasını da ister. Sorgudan ve şüpheden uzak bir iktidar en güçlü kaledir. Söylemlerinin gerçekler karşısında düştüğü pespayeliğe ve komikliğe rağmen absürt denecek iddiaların gündem olması dahi kendi gücünü sürdürmeye yarayan bir inanç barometresi işlevi görür.

Kaba güç ve devlet şiddetinin vicdandan yoksun yöntemlerini sürekli kullananların yürüttüğü algı operasyonlarını nasıl okumalıyız peki? Amerika'yı kimin keşfettiğinin, kimin ona ismini verdiğinin ya da Amerikancılığı kimin icat ettiğinin bu çağda ne önemi var? Küba dağlarındaki cami hezeyanları bizlere ne anlatmalı? Hiç kuşkusuz Türkiye topraklarının şu an ki egemenlerinin kibri ve gururu atalarından miras onlara. Viyana kapılarına dayanmış ecdadının ve İslam'la sentezlenmiş Şark Ulviyetinin bir zamanlar Batı'nın tuvaletsiz uygarlığından katbekat üstün olduğu Müslüman/milliyetçi dimağlarına kazınmış. Oysa tekno-endüstriyel uygarlığın enstrümanlarını ithal eden günümüz taklitçiliğinin dünyaya dinci/milliyetçi babalanmaları açıktır ki aşağılık kompleksinin dışa vurumundan başka bir şey değil.

Artık kafası çalışan hiç kimse ilerlemenin, büyümenin ve kalkınmanın sürdürülebilir ve iyi bir şey olduğunu savunamıyor süregiden insani/ekolojik yıkıma bakarak. Amerikanın keşfedilmesinin arkasındaki Kızılderili Soykırımı, yerlilerin çiçek hastalığı bulaştırılması, yerlilerin kısırlaştırılmaları, hayvan türlerin ve ormanların yok edilmesi, bir zamanların geniş bakir coğrafyasının toptan bir acımasızlıkla tarumar edilmesi yatar. İşte Amerika'yı keşfetme babalanmasının ardında yatan asıl imaj budur; Müslüman ve Türk devlet politikalarının gayri resmi katliam ve soykırım bilinci. 

Günümüzde devletler Amerikan Rüyası'ndan, fırsatlar ülkesinden, güzel yarınlardan umut vermiyorlar. Global bir insanlık krizi dünyayı sarmış durumda. Uygarlığın patolojik yıkımlarının sonuçlarıyla isyanlar şekillenme sürecinde. Sorun Amerika'yı keşfetmeden öte kimin işçileri ve insanları daha fazla sömürebiliyor ve kimin çevreyi daha fazla zarara uğratabiliyor olduğudur mutlak kâr ve iktidar uğruna, asıl önemli olan budur.

Amerika'yı Müslümanların keşfettiğini iddia etmek; her yıl binlerce işçinin önlenebilir nedenlerle ölmesini umursamamaktır.

Amerika'yı Müslümanların keşfettğini iddia etmek; Üçüncü Boğaz Köprüsü ve üçüncü Havaalanı ile yüz binlerce ağacı on binlerce hayvanı yok etmeyi savunmaktır.

Amerika'yı Müslümanların keşfettiğini iddia etmek; süren binlerce HES ve inşaat projeleriyle yerel kaynakları yok etmek insanları işsizliğe kentlerde ucuz iş gücüne mahkum etmektir.

Amerika'yı Müslümanların keşfettiğini iddia etmek; ülkeyi betonun grilikleriyle bunaltıp insanları birbirine yabancılaştırmaktır.

Amerika'yı Müslümanların keşfettiğini iddia etmek; tek geçer akçenin güç ve iktidar tek gücün de paradan ve zenginleşmeden geçtiğini icraatlarıyla onamaktır.

Amerika'yı Müslümanların keşfettiğini iddia etmek; kentin arasına sıkışmış tek ağaçlı parkları yıkıp yerlerine AVM, cami inşa etme aymazlığıdır.

Amerika'yı Müslümanların keşfettiğini iddia etmek; uydurduğu hukuku adalet diye halka satan bir yargı sistemiyle insanları susturmaktır.

Amerika'yı Müslümanların keşfettiğini iddia etmek; kadını eve hapsetmeye çalışmak onu hayatın her alanından uzaklaştırmayı savunmaktır.

Amerika'yı Müslümanların keşfettiğini iddia etmek; kadim halkların kendisine oy vermeyenini Dersim'de yok etmek, Roboski'de bombalamak, Kobanê'de tecrit etmek, cezaevinde zulmetmektir.
...


Amerika'yı yeniden keşfetmektense bizleri medyayla zehirleyen, polisle döven, cezaeviyle korkutan, okulla inandıran, camiyle kandıran, işsizlikle tehdit eden uygarlığı, devleti ve politikalarını reddedelim ve özgür bir dünya kuralım.



Yorumlar

  1. kisisel is kurmak için kredi gerekiyor? evet lütfen bu e-postayi temas halinde: finance_institute2015@outlook.com simdi tamam senin kredi transferi ile daha fazla devam etmek.

    Simdi kredi.teklif@gmail.com: Ayrica bu e-postayi irtibata geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekosoykırım sürerken

Öldürülen kadınlar, geleceğimiz ve isyan

YAŞAM ANARŞİDİR