GURUR

Açlık, yalnızlık, yabancılık, marjinallik, terör, paranoya, otofaji, göçmenlik, mültecilik gibi görünmez ama gayet somut ve soğuk tehditlerle ancak bir figüran olarak rol almaya mecbur bırakıldığımız üçüncü sınıf bir korku filmidir içine doğduğumuz kentlerdeki sıkıcı hayatlarımız.

Bu kentlerin sokak ve caddelerinde ölen kedilere, köpeklere ve kuşlara şahit olurken, evlerinin mutfaklarında katledilen canlıların cesetlerini büyük bir iştah ve kibirle yerken, gökyüzünde dolaşan karbonmonoksiti bulut diye izleyip ciğerlerine zehir olarak çekerken, birlikte yaşadığın katil politikacıların yalanlarına oylarınla yataklık ederken, seni soyan aptal görünümlü borsacı ve doktorlara saygı duyarken, insanları devlet, tanrı, ahlak sopasıyla torna tezgahından geçiren öğretmenleri severken, otoriter ve totaliter bir zulmü sana dikte eden bok kafalı polislere ve askerlere itaat ederken, savaştan ve kandan gözleri körleşmiş bir uçan spagetti canavarının pedofil bir elçi marifetiyle sana şükretmeni emretmesine boyun eğerken, çoktan yok olup gitmiş bir postallı zombiyi Ulu Önder diye yaşatmaya çalışıp, yeminler edip, marşlar söyleyip, kızamıklaşmış bez parçalarını göndere çekerken ve nihayet tüm bu isyan nedenlerini nötralize ederek normalleştiren hatta kutsallaştıran aile kurumuna dahil oluyorken; insanlığınla övünüp gurur duyabilirsin!

Yorumlar

  1. eee hapise ne zaman giriyorsun ?

    YanıtlaSil
  2. sana kötü bir haberim var kibritçi kız; blog başlığın kurallara uygun değil maalesef!

    YanıtlaSil
  3. o zaman beraber söyleriz aldırma fazıl aldırmaaaa , aldırmaaa kibritci kız aldırmaaaa , gönül aldırmaaa ! ayrıca ne kuralı ! rumuz : isyankar başkentli

    YanıtlaSil
  4. bugün bir cümle kurmuştum sen başkent deyince aklıma geldi. pek şiirsel sayılmaz gerçi yalnızlığın başkentinden bahsetmeyeceğim. madem konumuz da otorite ve hiyerarşi kıçımda çıkan yara kadar sevmem ben başkenti! sana da sigara uzatıyorum bu tumblr sayesinde yak da kafan dumanlansın biraz. önemli olan aramaktır belki de bulmak değil. ben karanlıktan korkmayı düstur edindim. unutmadan fyador amca akletmiş lafı; "korku nefreti yok eder" diye...

    http://trendsandmakebelieve.tumblr.com/post/5164339412/i-need-to-find-peace-anywhere-in-me-hitten

    YanıtlaSil
  5. başlığım niye uygun değil gardaşşşş onu söyle sen ?

    YanıtlaSil
  6. hayır uygun değil derken başka bir şeyi kastettim. sistemi sert bir şekilde eleştirirmeme gönderme yapmışsın ya "eee hapise ne zaman giriyorsun ?" diyerek ben de ona bir gönderme yaptım; madem sistemin kurallarını meşru görüp hapis örneğini verdin kullandığın yapım eki yanlış kullanılmış doğrusu, kibrit'ç'i olmalıydı demek istedim. aklım sıra son laf budalılığı yapıyorum işte sanki usturuplu bir cevabın bir anlamı var ergen bunalımı egolardan başka. :)

    YanıtlaSil
  7. hapise ne zaman giriyorsun dediğim için sistemi meşru gördüğümü mü mü mü mü ..........


    kendini anlatmak ve dünyayı anlamaktan vazgeçenlere ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekosoykırım sürerken

Öldürülen kadınlar, geleceğimiz ve isyan

YAŞAM ANARŞİDİR